Vegaaniset reseptit

Vegaaninen omenapiirakka ja mustikkapiirakka

Moikka! Oli tarkoitus julkaista vain yksi ruokaan tai leivontaan liittyvä bloggaus tälle vuodelle, mutta syksyn tehdessä tuloaan alkoikin tehdä mieli omenapiirakkaa. Onneksi sain niitä työkaverilta, iso kiitos <3

Sivuhuomautuksena, että palaan kanivinkkeihin seuraavassa artikkelissa, jolloin aiheena kanien autoimmuunisairaudet.

Selailin reseptikokoelmaani ja sieltä löytyi Tamperelaisessa julkaistu Suvi Rüsterin muruisan mustikkapiirakan ohje. Ohje ei ole vegaaninen, joten muokkasin siitä sellaisen 🙂 Tein siis ensin mustikkapiirakkaa ja todettuani reseptin oikein toimivaksi, tein samalla ohjeella omenapiirakkaa.

Alla siis ensin omenapiirakan ohje ja jos vielä senkin jälkeen leivotuttaa, myös mustikkapiirakan ohje 🙂 Toivottavasti maistuu!

Kaneille ja peipoille omenapuusta oksia ja lehtiä, ihan vähän myös omenaa, ja piirakkaa ihmisille. Hyvä jako, vai mitä? 🙂

Puputädin omenapiirakka

Pohja

  • 2 dl luomuruokosokeria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • ripaus puhdistamatonta suolaa
  • 1 prk kermaviilin korviketta (käytössä joko Deliciestin ruokafraiche 250 g tai Silken Tofu)
  • 6 dl luomuvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
piirakan pohja
Vegaanisen piirakan pohja

Päälle

  • 2 isoa tai 3 pientä omenaa viipaloituina (kuorittuina tai kuorien kanssa)
  • kanelia
vegaaninen omenapiirakka kaneli
Kanelia omenoiden päälle

Muruseos

  • n. 0,5 dl rypsiöljyä
  • vajaa 1 dl luomuruokosokeria
  • ripaus puhdistamatonta suolaa
  • 1 dl luomuvehnäjauhoja
puputädin omenapiirakka
Muruseos piirakan päälle, ei pakollinen

Vispaa tasaiseksi sokeri ja öljy, lisää kermaviilin korvike. Sekoita keskenään kuivat aineet esimerkiksi taikinakaapimella ja lisää ne muihin aineksiin. Painele taikina vuokaan tasaiseksi pohjaksi (ei tarvitse öljytä vuokaa).

Omenoita ei ole pakko kuoria piirakkaa varten, pesu riittää. Pilko kaksi isoa tai noin kolme pientä omenaa suunnilleen saman paksuisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet taikinan päälle ja ripottele omenoihin oman maun mukaan kanelia. Nypi muruseos ja ripottele piirakan päälle.

Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia uunin alatasolla. Anna jäähtyä ja nauti esimerkiksi kaurapohjaisen vaniljajugurtin kera.

Puputädin mustikkapiirakka

Pohja

  • 2 dl luomuruokosokeria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • ripaus puhdistamatonta suolaa
  • 1 prk kermaviilin korviketta (käytössä joko Deliciestin ruokafraiche 250 g tai Silken Tofu)
  • 6 dl luomuvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 5 dl (pakkaus) suomalaisia pakastemustikoita
  • 2 tl perunajauhoa (tai Maizenaa tai tapiokatärkkelystä)

Muruseos

  • n. 0,5 dl rypsiöljyä
  • vajaa 1 dl luomuruokosokeria
  • ripaus puhdistamatonta suolaa
  • 1 dl luomuvehnäjauhoja

Vispaa tasaiseksi sokeri ja öljy, lisää kermaviilin korvike. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne muihin aineksiin. Painele taikina vuokaan (ei tarvitse öljytä vuokaa).

Sekoita keskenään mustikat ja jauhot, lisää ne taikinan päälle. Nypi muruseos ja ripottele piirakan päälle.

Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.

vegaaninen mustikkapiirakka
Vegaaninen mustikkapiirakka

P.S. Ainakaan mustikkapiirakka ei mennyt miksikään, kun sen pakasti ja sulatti. Jos siis leipoo kerralla useamman piirakan, ne voi huoletta pakastaa. Laitat vain päälle jonkun kelmun, ettei piirakka kuivu 🙂

Tagged , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *