Vegaaniset reseptit

Vegaanista ja gluteenitonta syysleivontaa

Moikka moi! Leikkausten jäljiltä käteni eivät ole olleet ihan niin hyvässä iskussa kuin yleensä, joten leivonta on jäänyt vähemmälle. Nyt kuitenkin sain leipaistua vähän makupaloja itselleni. Helppoja sellaisia, sillä nämä eivät vaadi kuin vähän sekoittamista ja pilkkomista 🙂

Tein kauratoskaomenoita, joita syön vegaanisen vaniljajugurtin kera, ja kahdenlaisia muffinsseja. Aiemmin yritin tehdä vaniljakastikettakin itse, mutta siitä ei tullut mitään.. Tai tuli, vanukasta joka ei maistunut vaniljalta 😀 Yritin tehdä vaniljasokerinkin itse eikä vaniljatangoista jäänyt juuri makua kookossokeriin, jossa niitä olin pyöritellyt tovin. Seuraavalla kerralla kokeilen pelkkiä siemeniä suoraan kattilaan enkä yritä sekoittaa niitä sokeripurkkiin. Vaikeaa tämä valkoisen sokerin välttely 😉

Tässä sulle kolme helppoa reseptiä kokeiltavaksi, ole hyvä! Muffinssien ohjeet vaativat tosin vähän kokeilunhalua..

Puputädin kauratoskaomenat:

  • 3 isohkoa omenaa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl rypsi- tai muuta kasviöljyä
  • 0,75 dl kookossokeria
  • 4 dl isoja gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 tl kanelia

Viipaloi omenat ja lado ne voideltuun vuokaan. Lisää vesi. Mittaa astiaan öljy ja muut ainekset, sekoita. Kaada seos omenoiden päälle ja sekoita taas. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Puputädin banaanisuklaa-muffinssit (12 kpl):

  • 0,5 dl rypsi- tai muuta kasviöljyä
  • kukkurallinen 1 dl kookossokeria
  • 1 dl soija- tai muuta kasvipohjaista maitoa
  • 3 dl kikhernejauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen vaniljan siemeniä (myydään tankoina)
  • 2 rkl luomukaakaota (tummaa tai raakakaakaota)
  • 2 banaania

Voitele muffinssivuoka öljyllä. Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita ainekset keskenään ja jaa taikina lusikalla kuppeihin. Kaakao kannattaa siivilöidä taikinaan. Kikhernejauhoissa on paljon rautaa ja magnesiumia, mutta jos herneentuoksuiset muffinssit eivät innosta, käytä vaikka kaurajauhoja 😀 Maku on kieltämättä mielenkiintoinen, ehkä vähän kahvimainen. Muffinssit paistuvat 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Puputädin mustikkamuffinssit (12 kpl):

  • 2 dl soija- tai muuta kasvipohjaista maitoa
  • kukkurallinen 1 dl kookossokeria
  • 1 dl rypsi- tai muuta kasviöljyä
  • 3,5 dl tattarijauhoja
  • kukkurallinen 1 dl maissijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl mustikoita

Sekoita maito, sokeri ja öljy keskenään. Sekoita kuivat aineet ja käytä siivilää maissijauhojen kanssa. Mitkä tahansa mustikat käyvät, mutta näihin meni jäisiä pakastemustikoita. Jos tuntuu, että taikina on liian tönkköä, sekaan voi lirauttaa lisää maitoa. Voitele muffinssivuoka ja jaa taikina kahden lusikan avulla kuppeihin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

P.S. Maidon tilalla voi käyttää vettä ja jauhoina voi käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja, jos gluteenittomat vaihtoehdot ei oo sun juttu 🙂

 

Tagged , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *