Vegaaniset reseptit

Sahramipullien resepti

Heissan! Joku leipoo sahramipullia Lucian päivän tietämillä, mutta teen sahramipullia yleensä vasta jouluksi. Ota tästä talteen Puputädin vegaanisten pullien resepti!

Pulliin kuuluu vehnäjauhoa, mutta ne voi korvata myös gluteenittomilla jauhoilla tai täysjyvävehnäjauhoilla. Näillä kahdella jälkimmäisellä vaihtoehdolla tulee erimakuisia ja muutenkin erilaisia pullia eivätkä gluteenittomat nouse yhtä hyvin eli se kannattaa ottaa huomioon nostatuksessa.

Tässä vegaaninen resepti:

  • 7,5 dl luomuvehnäjauhoja
  • vajaa 1 dl kookossokeria
  • 1 tl puhdistamatonta suolaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl soija- tai kauramaitoa (käytin näihin Alpron luomusoijamaitoa)
  • 50g tuorehiivaa tai vastaava määrä kuivahiivaa
  • 1-2 pussia sahramia

Murusta hiiva taikinakulhoon ja kaada päälle kädenlämpöinen vesi. Sekoita. Lisää joukkoon maito, öljy sekä suola ja sokeri. Tässä vaiheessa mukaan ripotellaan myös sahrami ja leivinjauhe. Yksi pussi sahramia riittää, mutta jos haluaa makua kunnolla, laita kaksi.

Kaada jauhoja vähän kerrallaan taikinakulhossa olevaan nesteeseen. Kulhona käytän aina Tupperwaren kannellista taikinakulhoa. Sekoittamiseen käy vaikka taikinakaavin. Kun taikina käy raskaammaksi sekoittaa, on aika vaivata sitä käsipelillä.

Taikina on valmista kun se ei enää tartu kovasti käsiin kiinni. Sen jälkeen kansi päälle. Suhauta ilmat pois ennen kuin suljet sen kokonaan. Laske lavuaariin lämmintä vettä ja laita kulho siihen. Kansi poksahtaa yleensä 30 minuutin sisään.

Jauhota alusta ja ota taikinasta pieniä mönttejä. Niistä pyöritellään matoja, jotka sitten veivataan kummastakin päästä kerälle niin että pullista tulee s-kirjaimen muotoisia. Joku laittaisi pulliin vielä rusinoita, mutta Puputädin pulliin niillä ei ole mitään asiaa. Tosi sokeripitoisia. En myöskään voitele pullia.

Pullat paistetaan pienen nostatuksen jälkeen 250 asteessa uunin keskitasossa. Noin 4-5 minuuttia. Uuneissa on niin paljon eroja, että ensimmäistä kertaa pullia tehdessä kannattaa ottaa varman päälle ja tarkkailla pullia, ettei tule palaneita lussekatteja 🙂

Sahramipullien kanssa sopii juoda vähän Julmustia, nam! Jos se ei ole entuudestaan tuttu juoma, se on vähän kuin cokiksen ja kotikaljan risteytys.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFI