Vegaaniset reseptit

Puputädin vegaaniset suklaakeksit ja korvapuustit

Moikka! Tänään ei puhuta kaneista vaan jaan sulle kaksi vegaanista leivontareseptiä 🙂 Löysin helpon keksiohjeen Kinuskikissan sivuilta. Tein siitä pienillä muokkauksilla vegaanisen ja sellaisen, mitä voin kotona jo olevilla aineksilla leipoa.

Korvapuustiohje on vanha ja peräisin jostain näytepakkauksesta (ehkä 80-luvulta?).

vegaaniset suklaakeksit
Vegaaniset suklaahippukeksit

Vegaaniset suklaakeksit

  • 2 dl rypsiöljyä
  • vajaat 1,5 dl luomuruokosokeria
  • vajaat 1,5 dl tummaa siirappia
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 4 dl luomuvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl puhdistamatonta suolaa
  • puolikas levy vegaanista tummaa tai valkoista suklaata (laitoin noin 50 g, mutta voi laittaa enemmänkin)

Leikkaa suklaasta pieniä paloja. Sekoita muut ainekset keskenään taikinaksi ja lisää joukkoon suklaapalat viimeisenä. Pyörittele pieniä samankokoisia palloja ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Painele nokareita vähän matalammaksi, jotta eivät kohoa liian korkeiksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Keksin sisuksen kuuluu jäädä vähän tahmeaksi.

Huom. Jos käytät vegaanista valkosuklaata, So freen suklaasta tuli paistamisen jälkeen melko kovaa. Kannattaa siis valita jokin toinen merkki.

puputädin vegaaniset korvapuustit keksit
Vegaanista leivontaa

Vegaaniset korvapuustit

  • 5 dl soijamaitoa (käytin Alpron luomusoijamaitoa)
  • 50g tuorehiivaa tai kaksi pussia kuivahiivaa
  • 1 dl luomuruokosokeria
  • 2 tl puhdistamatonta suolaa
  • 14 dl luomuvehnäjauhoa
  • 1,5 dl rypsiöljyä

Täytteeseen:

  • noin 2 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl luomuruokosokeria
  • 4 rkl kanelia
  • ripaus puhdistamatonta suolaa

Lämmitä pieni määrä maitoa 37 asteiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää loput maidot sekä sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa vähän ja lisää öljy.

Vaivaa taikinaa tasaiseksi ja kohota sitä noin 30 minuuttia. Mulla on käytössä Tupperwaren taikinakulho, jonka kansi poksahtaa auki, kun se on valmis. Jos sullakin on tällainen käytössä, voit laittaa kulhon lämpimään veteen, kunnes kansi poksahtaa.

Kun taikina on nousemassa, sekoita täytteen ainekset keskenään. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kustakin osasta neliskanttiset levyt. Jauhoa kannattaa lisäillä taikinan alle, jotta se irtoaa hyvin alustasta.

Levitä täyte levyjen päälle ja kierrä levyt rulliksi pitkittäin. Sitten rullista leikataan sivuttain v:n mallisia paloja ja nostetaan ne leivinpaperin päälle pellille. Etusormilla painetaan pullien päältä pitkittäin.

Kohota pullia vielä pellillä ennen uunia. Pullat paistetaan uunin keskiosassa 200 asteessa noin 5-8 minuuttia.

Sitten vain ääntä kohti, kun ovat jäähtyneet!

P.S. Älä huoli, palaan kaniasioihin taas seuraavassa postauksessa! 🙂

P.P.S. Jos leivotuttaa keksien ja puustienkin jälkeen, leivo kaneille tai esimerkiksi marsuille linkin ohjeella omia keksejä.

Tagged , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *