Kanikirja

Opas kanien maailmaan

Kirja, joka kaikkien kanittajien kannattaa lukea! Kanikirjaan on koottu uusin tietotaito, mitä on tällä hetkellä saatavilla. Se ratkoo monta kanipulmaa, joita niin kokeneilla kuin uusillakin kaniperheillä voi olla.

Tilaa Kanikirja suoraan kirjoittajalta eli minulta sähköpostitse!

Kanioppaan oppeja noudattamalla voit kenties säästyä ylimääräisiltä eläinlääkärikuluilta tulevaisuudessa ja samalla pidentää kanin ikää. Tämän hoito-oppaan luettuasi tiedät myös, sopiiko kani juuri sinulle lemmikiksi.

Internet on pullollaan erilaisia vinkkejä ja hoito-ohjeita, mutta voiko niihin luottaa? Kanikirjaan voi, koska sitä on kaneja hoitava eläinlääkäri tarkistanut. Vuosia kaneja harrastaneet ovat sanoneet löytäneensä uutta tietoa kirjasta ja se sopii myös esimerkiksi eläinlääkäreille ja klinikkaeläinhoitajille. Eläinsuojeluteema on vahvasti mukana.

Kirjan kohderyhmä on aikuisempaa kuin aiemmin ilmestyneet teokset. Hoito-opas on kuitenkin jaoteltu niin, että sitä lukee mielellään nuorempikin kanifani.

Kiinnostaako kanin hoito? Millaisia ovat kanin eleet? Kanikirjassa on aiempia suomalaisia oppaita kattavammin tietoa aiheista kanin käyttäytyminen ja kanin sairaudet. Lisääntyminen-osiossa kerrotaan poikasten hoidosta sekä sukupuolten tunnistamisesta.

Älä toista samoja virheitä kuin minä ensimmäisten kanieni kanssa vaan lue Kanikirja! Jos et ole aivan varma, haluatko ostaa kanioppaan omaksi, lainaa se ensin lähikirjastostasi. Kanitietous on ottanut valtavia harppauksia viime vuosina, joten kannattaa ehdottomasti lukea päivitettyä kaniasiaa.

Kanikirjan sisällysluettelo:

Alkusanat s.7, eurooppalaisen kanin historia s.8,

kani tulee kotiin s.11, kani ja muut lemmikit s.13, kani ja lapset s.14, kanin murrosikä s.16, kanirotuja s.16, kanin hankinta s.19, montako kania kerralla s.21,

lisääntyminen s.27, asumus s.34, kaneista ja häkittämisestä s.41, tarvikkeet ja virikkeet s.44,

ravinto s.50, kanihortoilua s.61, myrkylliset kasvit s.64,

osaatko puhua kania? Kanin eleet s.65, umputus s.69, hajut ja merkkailu s.69, hampaiden narskutus s.72, muita eleitä s.72, ilotulitteet ja kovat äänet s.74,

hoito s.75, käsittely ja hoitotoimenpiteet s.76, kanit harrastuksena s.81, kanista luopuminen s.83, uuden omistajan valinta ja haastattelu s.84, vanheneva kani s.86,

sairauksia ja niiden oireita s.89, milloin eläinlääkäriin ja milloin kotihoitoa s.93, iso paha pasteurella s.96, RHD ja RHDV2 s.98, munuaisvaivat s.100, punainen virtsa s.101, hampaiden liikakasvu s.101, tasapainohäiriöt s.103, spondyloosi s.105, hidastunut suolistontoiminta s.106, ripuli tai löysät ulosteet s.108, megakoolon s. 110, kokkidioosi s.111, Encephalitozoon cuniculi eli E. cuniculi s.112, muut loiset s. 114, iho-oireet s.115, silmäoireet s.118, myrkytykset s.119, erilaiset kuvantamiskeinot s.120, kipulääkkeistä ja antibiooteista s.120,

lopuksi s.123, lähdeluettelo s. 124.

Tuotetiedot: Hinta 19,80 eur + toimituskulut. Pehmeäkantinen, liimasidottu, n. 130 sivua, koko A5, offsetilla painettu. Tukkuhinta 12,10 eur + toimituskulut.

Jos et halua tilata Kanikirjaa suoraan minulta, Kanikirjaa jälleenmyyvät mm.:

Saatavilla myös Adlibriksen, Cdon.comin, Prisman ja Suomalaisen Kirjakaupan nettikaupoista.

Lukijapalautetta
Kanikirjasta:

”Meillä kirja likan joulutoive nro1.”

”Hyvä kirja. Se selitti moniakin asioita.”

”Kertoo kaiken, mitä ihmisen tarvitsee tietää kaneista.”

”Tämä on niin kaivattu julkaisu joka varmasti parantaa kanien asemaa väärinymmärrettyinä häkkilemmikkeinä.”

”Erittäin persoonallisesti kirjoitettu kirja. En ole mikään kova lukutoukka, mutta olen lukenut paljon eri eläinlajeista kertovia tietokirjoja. En ole ikinä lukenut vastaavalla tyylillä kirjoitettua kirjaa. Kirjassa on paljon mukavia yksityiskohtia, nippelitietoa, joita perus kaninomistaja ei tiedäkään. Joten tästä kirjasta saa paljon irti, vaikka olisi kolunut kaikki kirjaston eläinkirjat 30 vuoden ajan, niin kuin minä olen tehnyt. Kirja rönsyilee paljon ja kirjassa on joitakin toistoja, se hiukan häiritsee lukemista, mutta se tuo kirjaan mukavaa keskustelun tuntua. Sinun kirjasi on inhimillinen kuin lukijan ja kirjailijan välistä vuoropuhelua / jutustelua. En ole kirjan kanssa joka asiassa samaa mieltä. Minusta olet onnistunut loistavasti kirjoittamaan laajan yleisön kirjan, josta saa myös irti sellainenkin, joka on lukenut lähes kaikki suomeksi painetut kanikirjat.”

”Kirja oli hyvä hankinta, sillä erityisesti kanien sairauksista kertova osio on todella kattava ja monipuolinen. Myös laaja katsaus kanin ruoansulatukseen ja ruokintaan ansaitsee erityiskiitoksen.
 
Kirja on erinomainen perusopas kaikille kanin omistajille. Sen puoleen voi kääntyä kun kani sairastuu, tarvitaan ohjeita ruokinnan tarkentamiseen tai tietoa kanin lisääntymisestä ja yleensä kanin elämänvaiheista. Kirjasta löytyy hyvät ja ajantasaiset ohjeet kanin perushoitoon, sekä apua ongelmatilanteisiin. Käytännölliset vinkit helpottavat kaniarkea myös niissä kodeissa, joissa kanilla on hankala murrosikä, esiintyy ongelmakäyttäytymistä tai kanin poikasia on jäänyt orvoksi.
 
Kaiken kaikkiaan kirja on juurikin ”opas kanien maailmaan”, ja sen painopiste on kanin terveydessä ja hoitamisessa. Kanirodut ja -värit ovat vähemmällä käsittelyllä, mikä on mielestäni hyvä rajaus, sillä niistä kertovia kirjoja on jo runsaasti saatavilla. Ainoa lisä, mitä olisin kaivannut, koskee kanin ulkoiluttamista. Meillä kanit ulkoilevat paljon, sillä olen kokenut sen olevan tärkeä aktiviteetti erityisesti ikääntyvän kanin arkeen. Tuoksut ja aito maa käpälien alla virkistää silmin nähden kania, joka sisällä ei välttämättä joka päivä innostu rallittelemaan. 
 
Olen tyytyväinen siihen, että kirja keskittyy kanin hyvinvointiin ja kanien maailmaan nimenomaan itse kanin näkökulmasta. Kani ei ole helppo lemmikki, mutta kun tasapaino löytyy, arki sujuu mukavasti ja kanin puuhien seuraaminen sekä yhdessä puuhastelu tuo siihen paljon iloa. Erinomaista on se, että nykyään kaneja osataan hoitaa eläinlääkärissä jo paljon paremmin. Kanikirja korostaa kanin asemaa tuntevana olentona ja rakkaana lemmikkinä, eikä vain suloisena näyttelyeläimenä.