Kanifanin jutut

Joululahjavinkkejä kani-ihmiselle

No mutta! Se on vuoden viimeinen blogikirjoitus käsillä ja ajattelin tehdä siitä lahjavinkkiaiheisen. Vähän kevyempää asiaa kaikkien kanisairauspostausten jälkeen. Älä huoli, palaan kyllä näihin sitten taas ensi vuonna 🙂 Kanien silmäsairauksista aion ainakin kirjoittaa ja olenkin jo paria artikkelia luonnostellut.

Kaniaiheisia lahjavinkkejä olen koittanut koota myös suomalaisista tuotteista. Erityisesti pienyrittäjien tuotteista, ja jos nyt ei aivan Suomessa valmistettuja, niin ainakin suomalaisten pienyrittäjien myymiä tuotteita. Toivottavasti löytyy uusia tuttavuuksia! 🙂

Kirpparilöytöjä

Tykkään kierrellä kirppareilla, mutta tänä vuonna en sattuneesta syystä ole kovin paljon niitä kolunnut. Sieltä voi kuitenkin tehdä hyviä lahjalöytöjä. Muun muassa Cynthia ja Brian Patersonin Foxwood Tales -sarjan peltipurkin olen löytänyt joskus kirpputorilta. Kuten myös vanhoja Bukowskin pupupehmoja (yksi niistä artikkelikuvassa). Nämä kyllä jäivät itselleni 😉

Mulle jäi myös Nalle Puhin Kani-magneetti. Ostaessa se oli vielä osa lasten puupalapeliä, mutta liimasin kuumaliimapyssyllä magneetin Kanin taakse ja tein muista lahjoja.

Kanimaisia keittiöjuttuja

Sesonkiin kuuluu piparkakut, joten piparkakkumuottien pitää tietysti olla kanin muotoisia. Osassa muoteista on melko ohuet korvat, joten pipareista täytyy tehdä paksuja, etteivät mene helposti rikki.

Mikäli Terhi Mickelssonin keramiikka- ja painotuotteet eivät vielä ole tuttuja, käy ihmeessä linkin takaa tutustumassa niihin! Häneltä löytyy paljon kaniaiheisia juttuja.

Wrendale Designs by Hannah Dale on pitkään ollut mun suosikki. Valikoimasta löytyy mm. kanimukeja ja kanijuomapullo (kuva yllä) sekä muuta keittiötarviketta. Mukit kestää mikron ja astianpesukoneen. Juomapullo on tiivis, ei ole kertaakaan levinneet vedet reppuun. Aiemmin niitä sai vähän metsästää, mutta nyt tuotteita saa tilattua suomalaisen puodin kautta. Tsekkaa Kananlento, he lahjoittavat 10 % kaikesta tuotostaan eläinsuojeluun!

Chef´n valikoimasta löytyy kaninmuotoisia suola- ja pippurimyllyjä. Niitä myy ainakin Kokkiman-verkkokauppa. Vanhoissa myllyissä (kuva alla) on magneetit, joten ne saa pidettyä esimerkiksi jääkaappiin kiinnitettyinä.

Kani-aiheiset korut ja tekstiilit

Korukauppa Elämänpuu Design myy Liisa Ihmemaassa -aiheisia koruja. Linkin takaa löytyy hopeanvärinen riipus. Jos Liisa Ihmemaassa -teema innostaa, vahva suositus Kasvihuoneilmiölle! Sieltä ei kanifani yleensä pääse kotiin tyhjin käsin.

Lauras Vintagesta olen löytänyt ihanan metsäjäniskaulakorun. Lauran nimi saattaa olla tuttu esimerkiksi Maalla- ja Unelmien Talo & Koti -lehdistä, joihin hän kirjoittaa.

Waldogsin sisarbrändi Muumaulla on ihan oma osionsa kanituotteille. Valikoimasta löytyy ainakin paitoja, kasseja ja mukeja. Tämäkin on suomalainen yhden naisen yritys.

Koristekaneja sisustukseen

Sisustus- ja lifestylepuoti Madame Rustiquella on myynnissä valkoisia kakkulautasia. Kakkulautasen jalkana toimii selällään makaava kani.

BellaMiinalta löytyy erilaisia kanikoristeita. Tämä kädentaitoyritys valmistaa luonnonmateriaaleista sisustustuotteita ja käyttöesineitä.

Henna Adelin kuvittamat Rusakko-tuotteet on aikas kivoja ja siksi omasta vessasta löytyy Rusakko-taulu.

Nenni & Friends -hahmoihin (kuten moniin muihinkin pienyrittäjien tuotteisiin) tutustuin ensin Facebookin Naisyrittäjät-ryhmässä. Ensimmäiset hankinnat olivat kapalopuput ja sitten oli tilattava vielä magneetteja (kuvassa yksi magneeteista, Paju-pupu).

Valaisimista löytyy muutamia kanihahmoja. Näitä en ole vielä kovin paljoa keräillyt, koska ne ovat usein johdollisia ja siksi hankala sijoittaa turvallisesti meillä mihinkään, kun kanit hyppivät pöydillekin. Jos sulla ei ole samanlaisia kenguruita, ja on muutama kymppi ylimääräistä, Joseph-kaniyövalo voisi olla hyvä vaihtoehto. Mistä valaisimia sitten kannattaa etsiä? Tampereella suosittelen LumenLux Storea, heiltä kannattaa kysyä sellaisiakin valaisimia, joita ei valmiiksi hyllyltä tai verkkokaupasta löydy.

Mailegin saatat jo tuntea. Maileg on tanskalainen yritys, joka valmistaa esimerkiksi pehmoja. Valikoimasta löytyy myös artikkelikuvassa oleva balleriinapupu. Tällaisen näin viimeksi myynnissä Liutun Maalaistalossa.

Beatrix Potter -faneille löytyy Petteri Kaniini -aiheinen joulukoriste Kotopuoti-verkkokaupasta. Petteri Kaniini -elokuvien lisäksi suosittelen itse taiteilijasta tehtyä elokuvaa. Potter toimiikin hyvänä aasinsiltana seuraavalle otsikolle 🙂

Jotain lapsille ja lapsenmielisille

Bamsen eli Maailman vahvimman Nallen ystäväpiiriin kuuluu tietysti Pomppi-kani. Löysin Pomppi-heijastimen muutama vuosi sitten Ruotsista. En ole näitä heijastimia nähnyt muualla, mutta Pomppi-hahmoja on lelukaupoissa myynnissä. Jos tykkää enemmän käyttöesineistä, niin voihan Pompin kylkeen liimata magneetin, jolloin sen saa muistilappujen avuksi jääkaapinoveen 🙂

Pupu Tupuna on ollut monen suosikkikirja lapsena ja Tupunan kuosilla on ainakin lastenvaatteita tehty. Metsola myy Pupu Tupuna -lastenvaatteita. Mulle kyllä kelpaisi samat kuosit aikuistenkin koossa…

Mainitsin aiemmin jo Kananlennon ja mainitsen uudelleen, koska he myyvät erilaisia kanituotteita. Jos esimerkiksi lapsesi on allerginen heinälle tai joillekin eläimille, tästä Sipoossa sijaitsevasta maalaispuodista (heillä on myös verkkokauppa) löytyy paljon aidonnäköisiä pehmoleluja.

Aineettomat lahjat

Mikäli sulla tai lahjansaajalla on jo kaikkea, anna lahjaksi jotain aineetonta. Somerolla sijaitsevalla eläinten turvakodilla, Eläinsuojelukeskus Tuulispäällä, on myynnissä aineettomia lahjoja. Voit myös ryhtyä tilan kaneille kummiksi.

Näiden lahjojen ja lahjoitusten suhteen kannattaa katsastaa myös oman alueen eläinsuojeluyhdistykset.

P.S. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä suosittelen lahjaksi omaa Kanikirjaa 🙂 Kani mielletään monesti helpoksi lasten ensilemmikiksi ja yhtä monesti niihin voidaan tästä syystä pettyä. Kanikirja opastaa, mitä voi tehdä esimerkiksi purevan kanin kanssa, ja miten kania oppii ymmärtämään paremmin. 

Kanikirja sopii myös tuleville ja nykyisille eläintenhoidon ammattilaisille. Eläinlääkärin vastaanotolla on helpompi käsitellä kania, kun tekee muutamia hienosäätöjä normaaleihin toimintatapoihin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *