Eläinsuojelu

Puputäti, kuvittaja ja graafikko yhdistivät voimansa eläinten hyväksi

Täältä se tulee, vuoden odotetuin kirja! Juuri sopivasti jouluksi 🙂 Mielikuvitusta ei ole Puputädiltä juuri koskaan puuttunut, joten yksi uusista ideoista ilmestyy painosta noin viikon kuluttua. Montako sulle laitetaan? 🙂

”Petunia Pesukarhun tempputarina” osoittaa hyvin sen, miten erilaisilla tavoilla hyväntekeväisyyttä voi harjoittaa. Aina ei tarvitse lahjoittaa tavaraa tai rahaa vaan voi tarjota omaa ammattitaitoaan esimerkiksi yhdistysten käyttöön.

Muutama vuosi sitten työkaverini, Anniinan kanssa keksittiin muuan keppijumppaileva pesukarhu. Idea lähti työpaikan taukojumppahetkistä joulukuussa 2015, mutta lisää lihaa luiden ympärille tuli vasta kesällä 2016. Tarjosin ”Petunia Pesukarhun tempputarinaa” Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle heinäkuussa 2017 ja kuvitusta siihen alettiin tehdä syyskuussa 2017.

Koska lahjoitin tarinan PESU ry:n käyttöön, mulle oli tärkeää, että myös kuvitus ja taitto saadaan lahjoituksina. Näin onneksi kävi, sillä Hanne Rantala, Yhdysvalloissa asuva intuitiivinen kuvittaja otti pestin vastaan. Kun kuvat valmistuivat, Annukka ”Nukka” Repo alkoi taittaa kirjaa. Meillä on kaikilla rescue-lemmikkejä, joten eläinrakkaus on ehdottomasti yhdistävä tekijä 🙂

Tänä vuonna on lanseerattu #miautoo -kampanja. Jos et ole siitä vielä kuullut, kissakriisi meinaa levitä käsiin. Vapaaehtoiset hoitavat orpopentuja ja yrittävät epätoivoisesti selviytyä edes tästä vuodesta. Uudelle hyväntekeväisyyshankkeelle on todella tarvetta. Kissojen lisäksi PESUlle tulee paljon kaneja ja koiria. Eläinlääkärikulut huitelevat tähtitieteellisissä luvuissa, kun yhdistyksille päätyvät lemmikit ovat yhä huonommassa kunnossa. Toki niistä tulee vielä oivia lemmikkejä, mutta niiden kuntouttamiseen menee paljon rahaa. Jos eläinsuojeluyhdistykset eivät näitä eläimiä auta, monen päivät olisivat luetut.

Mistä on kysymys? Kenelle kirja sopii?

Petunia on 4 in 1 eli satukirja, jota voit lukea pienimmille lapsille, värityskirja jota haluaa kokeilla lasten lisäksi aikuiset, puuhakirja jonka mukaan voi esimerkiksi jumpata lasten kanssa, ja sen ostaminen on myös eläinsuojeluteko. Mikä olisikaan parempi joululahja? Lue lisää jumppaavasta pesukarhusta, joka päätti muuttaa Suomeen!

Pehmeäkantinen, koko B5, liimasidottu, 20 sivua. Sisus mustavalkoinen, 10 kuvaa. Normihinta 10€/kpl + postikulut. Tilaa omasi osoitteesta tuotteet@pesu.org!

Tukkuhinta 6,50€/kpl + postikulut. ISBN 978-952-94-1190-0

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *