Vegaanin tofufeta ja kikhernelätyt
Moikka! Seuraan Instagramissa kanadalaista Erin Irelandia, jonka vegaanisia ruokia aina kuolaan. Kiitos Remppa ja muutto -sarjasta tutulle Jillian Harrisille, jonka kautta löysin Erinin kokkailut 🙂
Juustosta on ollut vaikea luopua, joten onneksi bongasin tämän herkullisen fetan ohjeen. Siis nam! En vielä ole löytänyt vegaanisista valmisjuustoista yhtäkään sellaista vaihtoehtoa, jota voisin syödä pelkilteenkin. Tätä voi!
Kanadalainen tofufeta
- paketti kiinteää maustamatonta tofua (taputtele ylimääräiset nesteet talouspaperiin tai pyyhkeeseen)
- 1 dl raffinoitua kookosöljyä (neutraali maku)
- 1,5 rkl sitruunamehua
- vajaat 1,5 rkl omenaviinietikkaa
- 1 tl puhdistamatonta suolaa
- 1,5 tl sipulijauhetta
Jos etikan maku ei innosta, kannattaa laittaa hieman vähemmän omenaviinietikkaa kuin tuon 1,5 rkl.
Sulata kookosöljy juoksevaksi ja kaada muiden ainesten sekaan joko tehosekoittimeen tai erilliseen sauvasekoittimelle käyvään astiaan. Survo aineksia niin kauan, että seoksesta tulee pehmeää.
Kun ainekset ovat muussina, lusikoi feta kannelliseen astiaan ja laita se jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi. Sitten feta on valmista syötäväksi!
Maistuu melko lähelle oikeaa fetaa ja kelpaa myös sekasyöjille. Feta on voimakassuolaista ja sitä voi käyttää esimerkiksi salaattiin tai leivälle. Päälle voi ripotella esimerkiksi hampunsiemeniä. Sopisi hyvin esimerkiksi ruisnappien kaveriksi tai pinaattipiirakkaan.
Erinin fetaa kaavitaan lusikalla astiasta, mutta tämä oma feta jäi melko pehmeäksi. Sitä voi käsinkin murustaa salaatin päälle. Kannattaa siis hankkia mahdollisimman kiinteää tofua.
Toinen resepti, mikä pääsi kokeiluun, oli vegaaniversio kananmunalätyistä. Helppo tehdä, mutta maussa on paljon parantamisen varaa. Menettelee vaikka eväsleivissä juuston tai leikkeleen korvikkeena 🙂 On siinä paljon protskua kumminkin.
Vegaaniset kikhernelätyt
- 1 dl kikhernejauhoja
- 2 dl vettä
- mausteita oman maun mukaan (näihin meni mustapippurirouhetta ja puhdistamatonta suolaa)
Vispaa jauhot veteen niin ettei jää paakkuja. Mausta omien mieltymysten mukaan taikinaa maistellen. Kaada taikina öljytylle pannulle ja paista, kunnes lätty on kiinteä.
Isolla pannulla tulee tästä taikinamäärästä vain yksi lätty. Lätyn kaveriksi sopivat esimerkiksi punasipuli tai leipä.
Artikkelikuva congerdesign, muut kuvat omiani.
P.S. Tervetuloa seuraamaan kanikuvia instatililleni 🙂
2 kommenttia
Eini
Varmaan olet jo kuullutkin, mutta tuohon kikherne munakkaaseen kala namak- suola tuo kananmunamaisen maun:)) ja suosittelen koittamaan vegaanista munavoita, paketti tofua, puolikas paketti silkkitofua, margariinia 5 ruokalusikkaa ja 0.5 tl kala namak suolaa tai enempikin jos suolaa haluaa. Tulee aivan mahtava munatonvoi:))))
Puputati
Heippa,
ja kiitos kommentista! Juu, löytyy nykyään kala namakia kaapista 😀 Jollain ohjeella olen joskus kokeillut vegaanista munavoitakin, mutta en tainnut tykätä. Kiitos, kokeilen tuolla ohjeella! 🙂