Puputädin teeleivät
Moikka! Nyt kun tämä piinaavan helteinen kesä on osoittanut viilenemisen merkkejä ja ulkona voi oikein haistaa syksyn, tekee mieleni taas välillä leipoa. Tällä kertaa käsittelyyn pääsi yläasteen köksän tunneilta tuttu teeleipäresepti. En tietenkään voinut leipoa sitä sellaisenaan vaan muokkasin ohjetta.
Tässä vegaaninen resepti:
- reilut 4 dl kaurajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- vajaa 1 tl puhdistamatonta suolaa
- 2 rkl pellavansiemenöljyä
- 2 dl soijamaitoa tai vettä
Uuni päälle 225 asteeseen. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään puuhaarukalla, sen jälkeen lisätään öljy ja maito. Käytin näihin Alpron luomusoijamaitoa. Voit käyttää myös pelkkää vettä tai esimerkiksi kauramaitoa.
Taikinan kuuluu olla melko löysää. Tässä vaiheessa voi ottaa esiin taikinakaapimen, jolla kääntelee varovasti taikinaa sekaisin. Kun taikina on käännelty, sen voi levittää kahtena kasana pellille. Tasoita kaapimella kasoista noin 1 cm paksuiset leivät. Leipiä voi pistellä haarukalla.
Teeleivät paistuvat uunin keskitasolla noin 10 minuuttia 225 asteessa. Lämmintä juotavaa ja omavalintaista levitettä teeleivän päälle 🙂 Bon appétit!