Vegaaninen taatelikakku
Moikka! Tässä sulle aivan mahtava vegaanisen ja tarvittaessa myös gluteenittoman taatelikakun ohje!
Sain työkaverilta Kokki Kolmosen reseptin, jota vähän muokkasin omaan ruokavalioon sopivaksi. Vanha, mutta hyvä resepti. En ollut aiemmin maistanut taatelikakkua, mutta tätä on tehty jo monta kertaa. Sen verran hyvää on 🙂
Itse resepti:
- 3 dl vettä
- vajaat 1,5 dl kookossokeria
- 1 paketti kivettömiä taateleita
- noin 1,5 dl pellavansiemenöljyä
- 3,5 dl jauhoja (itse käytin sekaisin kaura-, hirssi- ja spelttijauhoja)
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Ensin keitetään vesi, sokeri ja taatelit soseeksi. Siihen menee muutama tovi, joten kannattaa olla kärsivällinen. Kun sose on pikkiriikkisen jäähtynyt, lisätään öljy. Sekoitetaan hyvin. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja käännellään varovasti soseeseen. Vuoka öljytään ja sose kaadetaan sinne kaapimen avulla. Paistetaan 175 asteessa keskitasolla noin tunnin verran. Kello kannattaa laittaa soittamaan 50 minuutin jälkeen, jos haluaa taikinaisempaa kakkua. Itse tykkään enemmän tällaisesta raaemmasta versiosta 🙂
Kypsyyttä en ikinä kokeile, sillä kakusta jää valmiinakin kakkuveitseen taikinaa. Ainakin luulen, että se kuuluu asiaan, sillä taatelit ovat melko tahmaisia 😀
Sitten vain antaa kakun jäähtyä ennen kuin kumoaa sen lautaselle. Ainakin oma kakku irtosi vuuasta helposti. Luulisin, että kakkua voi pakastaa ja loppuja voi sitten säilyttää muutaman päivän huoneenlämmössä, kunnes kaikki on syöty.
Yksi kommentti
Paluuviite: