Kanifanin jutut

Puputädin kuulumisia

Moi! Toivottavasti sinä ja sun kanit tai muu eläinperhe voi hyvin 🙂 Ruusa (pällistelee tässä artikkelikuvassa) ja Tuhto voivat hyvin, Tossavainenkin niin hyvin kuin odottaa saattaa. Tosin hänellä on ollut hieman nokkaongelmia, kun yläosa meinaa kasvaa liikaa. Sitä on lintuja hoitavan eläinlääkärin kanssa selvitelty.

Kevät on sitä aikaa, kun naapurit leikkaavat omenapuita, ja kanit saavat mieluista nakerreltavaa. Talvi on menty lähes kokonaan pajun voimalla ja sekös Ruusaa ja Tuhtoa välillä harmittaa. Omenapuun kuoressa on sitä jotain 😀

Jos haluat lukea erilaisia kanivinkkejä, mun blogista löytyy jo nyt yli 100 artikkelia. Kannattaa selailla vanhempiakin juttuja! Viime aikoina luetuin on ollut tämä kanien eleistä kertova kirjoitus 🙂 Julkaisen vinkkejä myös Facebookissa ja välillä Instagramissa, vaikkakin insta keskittyy enemmän kanikuulumisiin (sekä omien että hoitolaisten).

Sarin Arkki 5 v!

Tänä vuonna mun yritys eli Sarin Arkki täyttää 5 vuotta. Ihan kiva merkkipaalu 🙂 Sen kunniaksi olen laittamassa sekä kotisivut, blogin että logonkin uusiksi. En malta odottaa, että pääsen niitä esittelemään! Ei varmasti yllätä, että kaniteema on vahva 😉

Jos ihmettelet, mistä Sarin Arkin nimi tulee, ”arkki” viittaa sekä eläimiin (Nooan arkki) että kirjoittamiseen ja kääntämiseen (paperiarkki) 🙂

Yritystä perustaessani halusin tarjota eksoottisille lemmikeille lomahoitoa, lähinnä siis kaneille ja jyrsijöille. Monessa hoitolassa on kissojen ja koirien ääniä, joita kanit pelkäävät. Täällä niitä ei ole. Lisäksi tilaa on enemmän, kun ei tarvitse kyhjöttää häkissä vaan saa puuhastella aidatulla alueella. Kuulumisiakin saa halutessa päivittäin, mikä rauhoittaa monesti mieltä.

Mielenrauha on aika oleellinen osa onnistunutta lomareissua. Hoitolaan saa käydä tutustumassa etukäteen ja samalla nähdä kenties Ruusan ja Tossavaisen 🙂 Tuhto on arempi tapaus, joten hänen ei tarvitse toimia seuramiehenä.

Lemmikkien lomahoitoa – entä mitä muuta?

Kirjoittaminen on ollut aina mieluista, joten kaninhoito-opas oli luonteva lisä valikoimaan. Kanikirjan lisäksi tuotan sisältöä omiin somekanaviin ja otan mielelläni kaniasioihin kantaa aina kun se on mahdollista. Viimeisin tempaus oli pääsiäiskampanja yhdessä Hesyn ja SEYn kanssa.

Kanikirjaa löytyy sadoista suomalaisista kodeista ja vielä useampi on lainannut sen ilmaiseksi kirjastosta. Lukijapalaute on ollut todella positiivista <3 Jos haluat tilata Kanikirjan kotiin, laita viestiä! Hinta on 19,80e plus toimitus 3,50e ja se sisältää alvin. 

Kanikirjan jälkeen tuli vielä satukirja, jonka tuotto menee Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksen kodittomille lemmikeille.

Koska mulla on tutkinto käännöstieteen englannista, käännös- ja oikolukupalvelu on ollut yhtenä osa-alueena. Se on viime aikoina jäänyt taka-alalle, koska mulla on yritystoiminnan lisäksi kaksi palkkatyötä. Koronan vuoksi tosin lähes kaikki yritystoiminta on tyssännyt, kuten monilla muillakin. Minunkin yritykseni työllistää muita yrittäjiä ja olen siksikin halunnut tilata kotisivu– ja logouudistukset toisilta pienyrittäjiltä.

Hiljaa hyvä tulee ja olen erityisen kiitollinen tänään saapuneesta kuuden kappaleen Kanikirja-tilauksesta <3  Jos haluat auttaa pienyrittäjiä mäessä, se onnistuu ilmaiseksi esimerkiksi reagoimalla postauksiin tai kommentoimalla ja jakamalla niitä. Yhdessä tästä selvitään!

P.S. Blogikirjoituksia tulee jatkossa hieman harvemmin, noin kerran kuukaudessa ja luultavasti perjantaisin 🙂 Etenkin kanien sairauksista kertovien artikkeleiden kirjoittamiseen menee yllättävän paljon aikaa, kun pitää perehtyä lähdemateriaaliin hyvin, pureskella eri lähteissä ja usein englanniksi oleva tieto valmiiksi, ja sen jälkeen esittää se niin, että muut kanittajat hyötyvät siitä itseäni paljon nopeammin 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *