Vegaaninen raparperipaistos
Raparperia ei voi sellaisenaan syödä tai antaa esimerkiksi kaneille ollenkaan, mutta siitä voi leipaista jos minkämoista piirasta. Jos olet niin onnekas, että raparperia kasvaa isoina puskina omalla pihalla, varsia voi myös pakastaa tulevia piirakkakokeiluja varten.
Jaan parisen kertaa vuodessa vegaanisia reseptejä eli ei kannata huolestua, että olisin kaniaiheet hylännyt.
Tässä Puputädin vegaaninen resepti 🙂
Paistoksen pohjalle:
- kookosöljyä, rypsiöljyä tai vegaanista voita vuoan voiteluun
- 1 l raparperia
- 1-1,5 dl ruokosokeria
- 2 tl maissijauhoja tai perunajauhoja
Muut ainekset:
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl ruokosokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- muutama ripaus suolaa sirottimesta
- 2 rkl haaleaa vettä
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka kookosöljyllä, rypsiöljyllä tai vegaanisella voilla. Pilko raparperit ja laita ne vuokaan.
Ripottele päälle sokeri ja maissi- tai perunajauhot. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin noin 20 minuutiksi.
Sekoita haarukalla kuivat ainekset ja lisää sen jälkeen vesi ja öljy. Kääntele taikina esimerkiksi taikinakaapimella ja murustele tasaisesti raparperien päälle.
Paista uunissa noin 25-30 minuuttia.
Raparperipaistos pysyy paremmin kasassa, kun käytät sen jääkaapissa ja leikkaat siitä sitten paloja.